2.04.2012

How to: Κάντε το Foundation να κρατήσει!

Μερικές φορές, το foundation είτε μαζεύει σε κάποιο σημείου του προσώπου, είτε αλλάζει χρώμα μέσα στην ημέρα. 

Αρχικά, για κρατήσει το foundation στο δέρμα σαν να το έχετε βάλει μόλις,  πρέπει να έχετε επιλέξει το κατάλληλο χρώμα και την κατάλληλη υφή ανάλογα με το δέρμα που έχετε (ξηρό, μεικτό, λιπαρό). 

Οι παράγοντες που αλλοιώνουν το foundation είναι κυριώς η λιπαρότητα του δέρματος και η παραπάνω ποσότητα απο όσο χρειάζεται. Για να το αποφύγετε και να έχετε διάρκεια στο foundation πρέπει:

1. Αποφύγετε πολύ βαρυά foundation-δεν αποφέρουν διάρκεια παραμόνο περισσότερη κάλυψη-κάτι που μπορείτε να το κάνετε απλά με ένα καταλληλο χρώμα concealer τοπικά

2. Αφού βάλετε την ενυδατική κρέμα σας πριν το foundation, πάρτε ένα χαρτομάντηλο-χωρίστε την πρώτη στρώση για να είναι πιο λεπτό και πατήστε το απαλά σε όλο το πρόσωπο-έτσι θα απορροφηθεί ολη η περριτή ποσότητα και δεν θα αναμειχθεί με το foundation αλλοιώνοντας το. 

3. Χρησιμοποιήστε τόσο foundation ώστε να έχετε μια πολύ λεπτή στρώση κυριώς στο κέντρο του προσώπου και λιγότερο προς την άκρες. Για να καλύψετε ατέλειες χρησιμοποιήστε concealer

4. Αφού απλώσετε το foundation, περάστε πάλι με χαρτομάντιλο, πατώντας το στο πρόσωπο και απομακρύνοντας την περιττή ποσότητα.

5. Περάστε πολύ ελαφρά μια λεπτή στρώση πούδρας για τελείωμα. Η πούδρα δεν χρειάζεται να είναι καλυπτική και καλύτερο είναι να εφαρμοστεί με ένα πινέλο με ελαφρά πίεση. Επίσης είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια διαφανής πούδρα μιας και είναι πιο ασφαλές στο να μη αλλοιωθεί το χρώμα του foundation. Μπορείτε να εφαρμόσετε την πούδρα μόνο στην περιοχή που έχετε ανάγκη, που συνήθως θα είναι πιο λιπαρή ή θα γυαλίζει. 


Το μυστικό με το foundation, όπως και με πολλά προϊόντα είναι το layering. Δηλαδή, πολλές λεπτές στρώσεις προϊόντων καλά δουλεμένες στο δέρμα και όχι μια πλούσια στρώση που λειτουργεί σαν μάσκα, αλλοιώνοντας την φυσικότητα του προσώπου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More