10.29.2010

How to: Μυστικά με μια ματιά!

Το μακιγιάζ γενικά κρίνεται στις λεπτομέριες, οι οποίες είτε το αναδεικνύουν είτε το καταστρέφουν. Είναι πολύ πιθανόν να γίνουν λάθη και το αποτέλεσμα να μην είναι αυτό που θα θέλαμε. Εδώ θα βρείτε μερικά απο τα πιο συχνά 'προβλήματα' στο μακιγιάζ και πώς θα τα εφαρμόσετε. 

1. Το eyeliner/μολύβι μουτζουρώθηκε μετά απο κάποιες ώρες.
Λύση: όταν βάλετε τον eyeliner, περάστε το απο πάνω με ένα ίδιο χρώμα σκιάς χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι. Με αυτό τον τρόπο το μολύβι/eyeliner σταθεροποιείται.




2. Έβαλα πολύ ρουζ.

Λύση: To ρουζ γενικά δεν πρέπει να είναι πολύ έντονο, το θέλουμε για να δώσει ένα χρώμα υγείας στα μήλα και να τα τονίσει όχι να τα ζωγραφίσει. Αν βάλατε πολύ ρουζ, περάστε με ένα καθαρό πινέλο με λίγη πούδρα πάνω απο το ρουζ. Σβήστε το ρουζ μέχρι να φτάσετε στον επιθυμητό τόνο. Είναι καλύτερα να εφαρμόζετε λίγο λίγο το προϊόν μέχρι να φτάσετε εκεί που θέλετε πάρα να βάλετε πολύ γιατί είναι πιο δύσκολο να φύγει


3. Βγαίνω πολύ άσπρη και χλωμή στις φωτογραφίες.

Λύση:Ο λόγος που ενώ φοράτε makeup στις φωτογραφίες γράφετε χλωμή, είναι γιατί είτε έχετε χρησιμοποιήσει αντηλιακή κρέμα πριν το foundation είτε το foundation σας έχει δείκτη ηλιακής προστασίας είτε φοράτε λάθος απόχρωση foundation.

Οι κρέμες και foundations που έχουν αντιηλιακό δείκτη, έχουν την ικανότητα να αντανακλούν την φωτεινή ακτινοβολία, έτσι λειτουργούν και με τις φωτογραφίες αντανακλώντας το φως του περιβάλλοντος.

4. H σκιά ματιών δεν μου κρατάει πολλές ώρες. 

Λύση: Εδώ υπάρχουν δυο πολύ συχνά λάθη.
Πρώτον, αν έχετε βάλει concealer,στο κινητό βλέφαρο ( εκεί δηλαδή που απο πάνω θα απλώσετε την σκιά), αυτο θα αρχίσει να μαζεύει καθώς το άνω βλέφαρο τείνει να είναι πιο λιπαρό απο το κάτω και έτσι θα παρασύρει και την σκιά. Δεύτερον, δεν έχετε βάλει κάποια βάση. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει κάποια βάση, δηλαδή ένα primer ή μια ειδική βάση για σκιά, είναι επόμενο η σκιά να φύγει μετά απο λίγες ώρες. Η λύση είναι μια καλή βάση και ποτέ concealer στο κινητό/άνω βλέφαρο.

5. Το concealer μαζεύει μετά απο κάποιες ώρες. 

Λύση: Tα μάτια έχουν και αυτά ένα βαθμό λιπαρότητας. Έτσι το concealer αρχίζει και παρασύρεται απο την λιπαρότητα και μαζεύει στις γραμμές των ματιών. Δεν σημαίνει ότι αν βάλετε πιο πολύ θα παραμείνει αναλλοίωτο το αποτέλεσμα. Ο σωστός τρόπος είναι, αφού βάλετε το concealer, να το σταθεροποιήσετε με μία ελαφριά πούδρα για να παραμείνει στη θέση του για αρκετές ώρες.



 6. Η μάσκαρα μεταφέρεται κάτω απο τα μάτια. 

Λύση: Η πιο πιθανή απάντηση σε κάτι τέτοιο είναι ότι η μάσκαρα που έχετε δεν είναι πολύ καλή. Ένας άλλος λόγος είναι ότι αν βάλετε μάσκαρα στο κάτω βλέφαρο αυτό το πρόβλημα είναι πολύ πιθανόν να συμβεί και ειδικά αν δεν είναι αδιάβροχη. Το μάτι θέλουμε να φαίνεται όσο πιο ψηλά και ανοιχτό γίνεται, η μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες θα ρίξει το βλέμμα προς τα κάτω οπότε είναι μια κίνησή που επιβάλετε να παραλείψετε.

7. Φοράω foundation πάνω απο τις ατέλειες αλλά δεν τις καλύπτει. 

Λύση: O ρόλος του foundation δεν είναι τόσο καλυπτικός όσο χρωματικός. Το foundation δίνει την ομοιομορφία στον τόνο του δέρματος και έχει λιγότερο καλυπτικές ιδιότητες. Για να καλύψετε ατέλειες/σημάδια/σπυράκια. χρησιμοποιήστε το κατάλληλο τόνο concealer. Για κόκκινες ατέλειες που συνήθως έχουν και τα σπυράκια, βάλτε ένα concealer σε τόνο πράσινο. Για να καλύψετε οτιδήποτε θέλετε, χρησιμοποιήστε το concealer πάνω απο το foundation και μετά εφαρμόστε την πούδρα. Και πάλι δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα για όσο πιο πολύ βάλετε τόσο πιο έντονο θα φανεί τονίζοντας περισσότερο την ατέλεια. 

8. Το κραγιόν δεν μου κρατάει. 

Λύση: όταν θέλουμε το κραγιόν να κρατήσει περισσότερο, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μολύβι χειλιών. Εφαρμόζουμε το μολύβι σε αντίστοιχο χρώμα με το κραγιόν, σε όλη την επιφάνεια των χειλιών, όχι μόνο στο περίγραμμα και στην συνέχεια βάζουμε απο πάνω το κραγιόν. 

9. Έχω λιπαρό δέρμα και το foundation δεν κρατάει πολύ. 

Λύση: Ένα λιπαρό δέρμα χρειάζεται και το κατάλληλο foundation. Επιλέξτε σειρά κρέμας oil-free και ένα oil-free foundation. Δοκιμάστε προϊόντα μέχρι να βρείτε αυτό που βγάζει την λιγότερη λιπαρότητα. Ένα ειδικό primer θα βοηθήσει σημαντικά.Επίσης πάντα σταθεροποιήσετε το foundation με πούδρα και χρησιμοποιήστε blotting tissues. Tα blotting tissues μπορείτε να τα βρείτε στα body-shop,sephora,mac και είναι πάρα πολύ λεπτά χαρτάκια τα οποία τα βάζετε στο δέρμα και τα πιέζετε ελαφρά για να απορροφήσουν την λιπαρότητα. Έτσι δεν καταστρέφετε το μακιγιάζ και μετά απο πάνω μπορείτε να εφαρμόσετε πούδρα.



10. Χρώμα Κραγιόν.
Λύση: To χρώμα του κραγιόν καθορίζεται απο τί χρώμα ρουζ έχουμε φορέσει. Το κραγιόν δεν πρέπει απαραίτητα να είναι το ίδιο χρώμα με το ρουζ αλλά στην ίδια χρωματική οικογένεια. Δηλαδή αν φοράτε ένα ροζ ρουζ, θα επιλέξετε μια απο τις πολλές αποχρώσεις του ροζ, αν φοράτε κάποιον καφέ ρουζ ή χρώμα τερακότα θα επιλέξετε κάποιο κραγιόν σε μπεζ ή σε χρώματα καραμέλας. Και φυσικά, αν υπάρχουν έντονα βαμμένα μάτια κρατάμε ρουζ και κραγιόν σε ήπιους τόνους, ώστε η προσοχή να επικεντρώνεται στα μάτια. 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More