10.11.2010

How to: Κάντε τα μικρά μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα!

Τα μάτια είναι το επίκεντρο του προσώπου μας. Δεν είναι όλες οι γυναίκες προικισμένες με μεγάλα μάτια και αυτο είναι ένα πρόβλημα όταν θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε αυτά. Ένα κατάλληλο μακιγιάζ ματιών όμως, κάνει τα μικρά μάτια να φαίνονται μεγάλα! Δείτε πως!

 Χρησιμοποιώντας eyeliner είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε τα μάτια να γίνουν πιο έντονα και πιο μεγάλα με την κατάλληλη εφαρμογή.

Αρχίστε να κάνετε την γραμμή κατά μήκος των άνω βλεφαρίδων,όσο πιο κοντά στην φυσική γραμμή των βλεφαρίδων ξεκινώντας απο την εσωτερική γωνία του ματιου και προεκτείνοντας στην εξωτερική γωνία. Δεν Ξεκινήστε κάνοντας τη γραμμή τμηματικά και ενώστε μετά σχηματίζοντας μια εννιαια γραμμή.Προσέξτε το πάχος της γραμμής να είναι πιο λεπτό.






Αν επιθυμείτε ακόμα πιο έντονο σχήμα, κάντε το ίδιο και στο κάτω βλέφαρο, αλλά με το ίδιο πάχος σε όλο το μήκος. Η γραμμή και στις άνω και στις κάτω πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει στο ίδιο σημείο που είναι και οι βλεφαρίδες όχι παραπάνω ούτε λιγότερο.


Η γραμμή δεν πρέπει να ξεχωρίζει,πρέπει να είναι λεπτή και εννιάια. Αφού τελειώσετε με τον σχηματισμό της γραμμής, περάστε ελαφρώς με το μικρό σας δάχτυλο απο πάνω απο τη γραμμή για να την μαλακώσετε. Η κίνηση που ακολουθείτε είναι η ίδια με αυτή που κάνετε με το μολύβι eyeliner, απλώς τώρα το κάνετε με το δάχτυλο σας.

Εφαρμόστε πρώτα την σκιά και μετά το eyeliner για ένα πιο έντονο αποτέλεσμα.


Για τα μικρά μάτια καλό είναι να μη χρησιμοποιούνται πολύ έντονες σκιές γιατί θα πετύχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα απο αυτο που θέλουμε. Μπορούμε να κάνουμε μια πιο έντονη εφαρμογή σε τόνους ανοιχτούς γήινους και τα πιο σκούρα χρώματα τα εφαρμόζουμε ελαφρά και όχι πολύ έντονα. 
Θυμηθείτε ότι η απλότητα είναι ο χρυσός κανόνας όσο να αφορά την σκιά ματιών. Αρχικά παραμείνετε σε δυο χρώματα ένα ανοιχτό κοντά στο χρώμα της επιδερμίδας σας και ένα πιο σκούρο στο χρώμα που θέλετε. Απλώστε την πιο σκούρη σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο ( η περιοχή που καλύπτεται όταν ανοίγουμε τα μάτια μας). Απλώστε μετά την ουδέτερη σκιά ακριβώς κάτω απο το φρύδι και σβήστε με αυτή τις άκρες απο την πιο σκούρη σκιά.






Ώρα για βλεφαρίδες!  Είναι απαραίτητο να γυρίσετε τις βλεφαρίδες με το κατάλληλο ψαλιδάκι και μετά να εφαρμόσετε την μάσκαρα. Πρώτα γυρνάτε τις βλεφαρίδες στην βάση τους, δηλαδή βάζετε το ψαλιδάκι κατά μήκος και όσο πιο κοντά στις βλεφαρίδες και γυρνάτε. Μετά γυρνάτε τις βλεφαρίδες στο μέσον τους, δηλαδή δεν τις πιάνετε απο την βάση αλλά απο τη μέση της βλεφαρίδας. Τέλος, γυρνάτε τις άκρες των βλεφαρίδων για να δώσετε την τέλεια καμπύλη. Δεν χρειάζεται να πιέσετε με το ψαλιδάκι για πολύ ώρα αλλά να πιέσετε καλά.


Τώρα μπορείτε να βάλετε μάσκαρα. Η μάσκαρα, κάνει τις βλεφαρίδες να φαίνονται πιο πυκνές και πιο μεγάλες, και συγχρόνως τονίζει το βλέμμα. Όταν απλώνετε μάσκαρα, πρέπει πρώτα να έχετε ξεχωρίσει με ένα καθαρό βουρτσάκι για βλεφαρίδες/φρύδια τις βλεφαρίδες σας. Μετά πάρτε την μάσκαρα  και απλώστε πρώτα στην βάση των άνω βλεφαρίδων με φορά προς τη μύτη, μετά απο την βάση και πάνω, με φορά προς το πάνω και τέλος απλώστε μάσκαρα στις άκρες των βλεφαρίδων με φορά προς τους πάνω και έξω. Με αυτές τις κινήσεις, θα δώσετε πυκνότητα, όγκο και μήκος στις βλεφαρίδες σας.

 Εαν επιθυμείτε απλώστε και στις κάτω βλεφαρίδες αλλά μόνο στην βάση τους, ακουμπώντας το βουρτσάκι της μάσκαρα στην βάση τους και κουνώντας το οριζόντια και όχι προς τα κάτω γιατί θα κάνει το βλέμμα να φαίνεται καθοδικό.






Για να ολοκληρωθούν τα μάτια χρειαζόμαστε φυσικά concealer. Για να τονίσουμε τα μάτια πρέπει να φωτίσουμε την περιοχή γύρω απο αυτά.  Οι μαύροι κύκλοι κάνουν τα μάτια να φαίνονται πιο μικρά. Καλύψτε ατέλειες και μαύρους κύκλους για να φωτίσετε περισσότερο τα μάτια σας. 









Τέλος, είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχουν σωστά σχηματισμένα φρύδια που θα περιγράφουν τα μάτια και θα τα αναδεικνύουν. Αν χρειαστεί γεμίστε τα με ένα μολύβι ή σκιά ένα τόνο πιο ανοιχτό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More