10.28.2010

Product: Πινέλα: είδη,εφαρμογές,συμβουλές!


Όπως είναι γνωστό υπάρχουν πολλά είδη πινέλων. Οι βασικές διαφορές των πινέλων βρίσκονται στις τρίχες απο τις οποίες είναι φτιαγμένα καθώς και στο σχήμα και την πυκνότητα τους. 


Τα πινέλα χωρίζονται σε αυτά που έχουν συνθετικές τρίχες και αυτά που έχουν φυσικές τρίχες. Οι φυσικές τρίχες είναι συνήθως απο ζώα και κουρεύοντας τα παίρνουμε την τρίχα τους. Οι συνθετικές τρίχες είναι συνήθως απο νάιλον ή τεκλόν και τα δύο είναι είδη πλαστικού. 


Τα πινέλα με συνθετικές τρίχες είναι συνήθως καλύτερα για την εφαρμογή προϊόντων με κρεμώδη σύσταση όπως, το ρουζ σε κρέμα, τα foundation, οι κρεμώδεις σκιές κ.α. Αυτό γιατί οι συνθετικές τρίχες είναι πολύ λείες και δεν μπορούν να κρατήσουν καλά υλικό σε μορφή πούδρας.

Τα πινέλα με φυσικές τρίχες είναι καλύτερα για να συγκρατούν υλικά σε μορφή πούδρας όπως σκιές σε πούδρα, foundation σε πούδρα και ρουζ σε πούδρα. 

Τα πινέλα με φυσική τρίχα είναι γενικότερα σε καλύτερη εκτίμηση αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει όλα τα πινέλα μας να είναι απο φυσική τρίχα καθώς αυτό που λαμβάνουμε υπόψη είναι το είδος του προϊόντος που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. 

Επίσης το σχήμα, η πυκνότητα και η σκληρότητα της τρίχας είναι αυτά που καθορίζουν την χρήση και την απόδοση σε χρωματικό τόνο καθώς και την όψη του αποτελέσματος.Όσο πιο πυκνό σε τρίχα είναι ένα πινέλο τόσο μεγαλύτερη ποσότητα χρώματος συγκρατεί και τόσο περισσότερο χρώμα απλώνει. Όσο η τρίχα του πινέλου γίνεται πιο αραιή τόσο λιγότερη συγκέντρωση χρώματος συγκρατεί και εφαρμόζει. 


Μια σειρά απο πινέλα δεν σημαίνει οτι πρέπει να σας κοστίσει μια περιουσία αλλά πρέπει να είναι ανθεκτικά ώστε να αντέξουν για καιρό και πρέπει να σας δίνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 





Πολύ γνωστά για την ποιότητα τους είναι τα ΜAC φυσικά τα οποία είναι επαγγελματικά αλλά η τιμή τους είναι κάπως τσιμπημένη. Επίσης οίκοι μόδας έχουν προσθέσει τα τελευταία χρόνια στην σειρά καλλυντικών τους και πινέλα, όπως ο C.Dior, G. Armani, YSL καθώς και εταιρίες καλλυντικών όπως Lancome και Bobbi Brown.

 
Μια αρκετα γνωστή εταιρία αντίστοιχης επαγγελματικής ποιότητας αλλά πολύ πιο οικονομική είναι τα Sigma Brushes. Δυστυχώς η εταιρία δεν διαθέτει τα προϊόντα της σε καταστήματα παρά μόνο στο internet. 


H προέλευση τους είναι αμερικάνικη και είναι φτιαγμένα ακριβώς όπως τα MAC και βγαίνουν στα αντίστοιχα μεγέθη και είδη χρήσεως. Είναι ανθεκτικά και αφήνουν ένα πραγματικά επαγγελματικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα μια βασική ολοκληρωμένη σειρά τους που περιλαμβάνει 6 πινέλα προσώπου και 6 ματιών θα σας κοστίσει μόνο 65 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής και έρχονται σε ένα πολύ προσεγμένο όμορφο πακέτο.

Τα Sigma Brushes έχουν άριστη επαγγελματική ποιότητα είναι ανθεκτικά και είναι οικονομικά.

Ένα κακό πινέλο συνήθως δεν εφαρμόζει καλά τα προϊόντα ή χρειάζεται πολύ δουλεία μέχρι το προϊόν να αποτίσει την επιθυμητή εικόνα και είναι πολύ εύκολο να αρχίζει να μαδάει μετά απο ένα μήνα συχνής χρήσης. 

Επίσης για να κρατήσουμε ένα πινέλο σε καλή κατάσταση πρέπει να καθαρίζεται μετά απο κάθε χρήση με τον κατάλληλο τρόπο και να στεγνώνει καλά


Τέλος, όσο καλύτερο είναι το πινέλο τόσο λιγότερος χρόνος χρειάζεται για να δουλευτεί η σκιά, το concealer, το makeup κτλ. Ο σκοπός του πινέλου είναι να κάνει την δουλεία για σας και να δώσει ένα λείο,δεμένο με το δέρμα μακιγιάζ. 






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More