12.08.2010

How to: Smokey Eyes με χρώματα!

Τα smokey eyes, είναι ιδιαίτερα κολακευτικό look για τα μάτια και ταιριάζει στα περισσότερα σχήματα και χρώματα ματιών. Το Smokey Eyes δεν αναφέρετε σε χρώμα, αλλά στην τεχνική που σημαίνει η σκιά να έχει ένα σταδιακό σβήσιμο. Τα χρώματα για smokey eyes, είναι συνήθως σκούρα, όπως αποχρώσεις του καφέ και του μαύρου, όμως εξίσου ωραίο αποτέλεσμα δίνουν και χρώματα όπως το μπλέ σκούρο, το μώβ και το πράσινο σκούρο.


Το χάλκινο χρώμα είναι επίσημο ουδέτερο και κολακεύει όλα τα χρώματα ματιών. Τα smokey eyes χάλκινο χρώμα, συνδυασμένο με μαύρο eyeliner,αναδεικνύει πολύ τα μάτια. Αν χρησιμοποιηθεί με βρεγμένο πινέλο, το αποτέλεσμα θα είναι πιο μεταλλικό. 


Απλώνετε, σε όλο το βλέφαρο προσεκτικά ακολουθώντας το κόκκαλο χωρίς να εφαρμόσετε σκιά πάνω του. Με πινέλο σβησίματος ή και με το μικρό σας δάχτυλο πολύ απαλά, τραβήξτε το χρώμα απο εκεί που τελειώνει προς τα πάνω στο κόκκαλο και με ημικυκλικές κινήσεις, απο την μια άκρη του ματιού στην άλλη. Το χρώμα σταματάει εκεί που τελειώνουν οι βλεφαρίδες σας και όχι πέρα απο αυτές γιατί θα αλλοιωθεί το σχήμα του ματιού. Η ίδια διαδικασία ισχύει για όλα τα χρώματα. Για να φωτίσετε τα μάτια και να φανεί ακόμα πιο έντονο το χρώμα, εφαρμόστε μια άσπρη ή εκρού μεταλλική στην εσωτερική γωνία του ματιού και στην περιοχή κάτω απο το φρύδι. 


 

Ένα χρώμα που  έχει γίνει μεγάλο trend απο πέρσι και συνεχίζει και φέτος, είναι το γκρί, σε matte ή σε shimmer τελείωμα, ανάλογα με την περίσταση. 


 




Επίσης το μώβ και το μπλέ σκούρο δίνουν ένα ξεχωριστό έντονο smokey eye. 





Μη κλασσικό smokey eye, αποτελεί και η επιλογή  πράσινης σκιάς. Σε αυτή την περίπτωση βρείτε το πράσινο που ταιριάζει με την επιδερμίδα και τα μάτια σας αφού δεν είναι όλα τα πράσινα εξίσου κολακευτικά. Για πιο προσγειωμένο smokey eye, συνδυάστε το πράσινο χρώμα με ενα πιο ανοιχτό όπως το κίτρινο της σαμπάνιας ή ένα πολύ χλωμό πράσινο, που θα τοποθετήσετε στην εσωτερική γωνιά του ματιού, ή θα το χρησιμοποιήσετε για να σβήσετε το πράσινο.

Το πιο σκούρο πράσινο θα τοποθετηθεί ελαφριά στο κόκκαλο και στην εξωτερική γωνία του ματιού και μπορείτε να το τραβήξετε μέχρι και τα 2-3 του κόκαλου και του κινητού βλεφάρου-πάντα με ελαφρύ χέρι και πινέλο σβησίματος. Για πιο έντονο αποτέλεσμα, μπορείτε να εφαρμόσετε την πιο σκουρη πράσινη απόχρωση σε όλο το βλέφαρο και να την σβήσετε προς το κόκκαλο. 




To κλειδί για smokey eyes, είναι το καλό σβήσιμο της σκιάς, για να δώσει την σταδιακή αλλαγή στο χρώμα, απο το πιο σκούρο στο πιο ανοιχτό, χωρίς εμφανείς γραμμές της αρχής και του τέλους του χρώματος της σκιάς! Συνδυάστε το με μια ελαφριά γραμμή eyeliner πολύ κοντά στις βλεφαρίδες για να τονίσετε το σχήμα του ματιού! 






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More