12.22.2010

How to: Τρείς Προτάσεις για Γιορτινό Μακιγιάζ!

Σε κάθε επίσημο γεγονός, ειδικά γιορτινό θέλουμε πάντα κάτι ξεχωριστό και κάτι μή καθημερινό αλλά όχι υπερβολικό. Εδώ θα βρείτε μερικούς συνδυασμούς μακιγιάζ για τις γιορτινές μέρες, μαζί με συμβουλές εφαρμογής.

1. Άσπρα Μεταλλικά Μάτια/Κόκκινα ή Απαλά Ροζ Χείλια


Για τα μάτια,(αφού έχετε βάλει primer ή αν δεν έχετε μια βάση απο foundation και ελαφρά πούδρα) βάλτε λίγο άσπρο μολύβι στο προτελευταίο δάχτυλο καθώς αδύναμο δεν ασκεί μεγάλη πίεση στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών και απλώστε το μολύβι σε όλο το κινητό βλέφαρο, όχι όμως μέχρι το κόκκαλο και προσοχή μη απλώσετε πολύ μολύβι γιατί θα λιώσει και θα αλλοιώσει την σκιά ( αν το φοβάστε απλώς παραλείψτε το).


Πάρτε μια άσπρη μεταλλική σκιά και απλώστε την πάνω απο το μολύβι, αν δεν έχετε βάλει μολύβι βρέξτε το πινέλο ή το σφουγγαράκι πολύ ελαφρά και απλώστε απαλά την σκιά. Για πιο πυκνό αποτέλεσμα, μην σύρετε την σκιά αλλά πατήστε την στο κινητό βλέφαρο, ταμποναριστά δηλαδή. 


Μετα πάρτε μια ματ γκρι -καφέ ή  καφέ ανοιχτή σκιά, οχι πολύ σκούρη και απλώστε την ελαφρά στο κόκκαλο με αρραιό πινέλο. 

Αυτο θα δώσει μέγεθος και βάθος στα μάτια, αν το αφήσετε σκέτο άσπρο θα είναι πολύ 'σκληρό' και πιθανόν να μικραίνει τα μάτια. Εφαρμόστε λίγο απο την σκούρη σκιά στην κάτω εξωτερική γωνία, μέχρι την μέση του κάτω βλεφάρου.
Πάρτε την άσπρη σκιά ξανά και βάλτε λίγο στην εσωτερική γωνία του ματιού,τραβήξτε την μέχρι την υπόλοιπη μέση του κάτω βλεφάρου. Επίσης πάρτε λίγη πούδρα και βάλτε ακριβώς κάτω απο το φρύδι, εκεί που δεν έχετε απλώσει καθόλου σκιά.
Με μάυρη σκια, και κάντε μια λεπτή γραμμή κοντά στις βλεφαρίδες, οπως θα κάνατε με ένα eyeliner. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε σκιά γιατί το μολύβι ή το eyeliner θα ειναι πολυ έντονο κόντρα στο άσπρο. Τέλος βάλτε μάσκαρα.


Συνδιάστε αυτο το look ματιών, με απαλό ροζ ρούζ και απαλό ροζ κραγιόν ή gloss. Ταιριάζει πολυ ωραία και με κόκκινο κραγιόν αν το προτιμάτε!



2.Χρυσά Μάτια/ Κόκκινα/Nude Χείλια. 

 


Προετοιμάστε όπως πάντα τα μάτια και απλώστε μια χρυσή σκιά με ελαφρά βρεγμένο πινέλο για πιο μεταλλικό χρώμα, σε όλο το κινιτό βλέφαρο και λίγο στο κόκκαλο.

Κάντε το ίδιο και στο κάτω βλέφαρο. Απλώστε μια άσπρη σκιά καλύτερα όχι μεταλλική γιατί είναι πολυ έντονο μαζί με το χρυσό, κάτω απο τα φρύδια. Αν θέλετε πάνω απο την σκιά μπορείτε να βάλετε χρυσό glitter ματιών, στο κέντρο του βλεφάρου και ταμποναριστά, καθώς και στην κάτω εσωτερική γωνία του ματιού εως την μέση του κάτω βλεφάρου. 

Με το bronzer σας ή μια παρόμοια απόχρωση σκιάς εφαρμόστε στο κόκκαλο. Σκιές όπως μπέζ, καφέ πολύ ανοιχτό ή σομόν,ταιριάζουν αρμονικά. Τέλος, με μια άσπρη σκιά τονίστε την εσωτερική γωνία του ματιόυ. 


Αφου ολοκληρώσετε με τις σκιές, με ένα μαυρο μολυβι ή eyeliner κάντε μια γραμμή στο άνω κινιτό βλέφαρο. Ακολουθήστε την πορεία των βλεφαρίδων σας, για να τραβήξετε την γραμμή. Για να ολοκληρώσετε το look των ματιών, εφαρμόστε άσπρο μολυβι μέσα στην γραμμή του κάτω βλεφάρου, στο εσωτερικό των ματιών και μετα απλώστε μάσκαρα.

 

Για το ρούζ, εφαρμόστε το bronzer σε πούδρα, οπως θα βάζατε ενα κανονικό ρουζ, ή αν προτιμάτε ρούζ σε χρώμα ροδακινί. Τα χείλια μπορείτε να τα κρατήσετε σε nude τόνο, με ένα απαλό nude ροδακινί κραγιόν ή gloss, ή να προτιμήσετε το κόκκινο.














3. Καφέ Smokey eyes και Ροδακινι Χείλια. 

Με ένα μολύβι μάυρο και κάντε μια σχετικά χοντρή γραμμή στο πάνω βλέφαρο. Σβήστε πολύ ελαφρά με μια μπατονέτα το πάνω μέρος την γραμμής, δεν χρειάζετε να είναι εντελώς ίσια. 


Με μεταλλική καφέ εως καφέ σκούρη σκιά απλώστε σε όλο το βλεφαρο, ελαφρά προς το κόκκαλο, οχι πάνω του αλλα μέσα, εκει που τελειώνει το κινιτο βλέφαρο. 



 



Σβήστε την σκιά,τραβώντας προς το κόκκαλο, χωρίς να πάρετε επιπλέον προιον μόνο απο αυτο που έχετε ήδη απλώσει. Με μια μπέζ σκιά ή το bronzer και εφαρμόστε ελαφρά στο κόκκαλο. Βάλτε λίγη πούδρα κάτω απο το φρύδι. 

Παρτε ξανά το μαύρο μολύβι και βάλτε στο κάτω βλέφαρο, μέσα και έξω απο το μάτι-εξωτερικά κάντε μια πολύ λεπτή γραμμή κοντά στις βλεφαρίδες. Με την καφέ σκιά, εφαρμόστε στο κάτω βλέφαρο, ακολουθώντας την γραμμή που κάνατε με το μολυβι. Τραβήξετε την σκια μέχρι το τέλος της εξωτερικής γωνίας του ματιού,με ανωδική φορά για να συναντήσει την άκρη της άνω εξωτερικής γωνίας.

Με ότι έχει μείνει στο πινέλο τραβάτε το χρώμα απο την αρχή του κάτω βλεφάρου, μέχρι το τέλος του. Με μια μπέζ μεταλλική σκιά, τονίστε την εσωτερικη γωνία. Εφαρμόστε μάσκαρα.

Τελος, εφαρμόστε ενα ροδακινί ρούζ και κραγίον ή gloss.










Tips: 
α. Αν δεν έχετε πινέλο σβησίματος, πάρτε ενα μικρό κομμάτι βαμβάκι, καντε το μπαλίτσα και σβήστε ελαφρά χωρίς να πιέζετε με αυτό την σκία στο κόκκαλο,ακολουθώντας την πορεια του κόκκαλου.

β.Για την εσωτερική γωνία του ματιού, εφαρμόστε σκιά με την 'ακρη του πινέλου, το σφουγγαράκι σκιάς ή την μπατονέτα, για μεγαλύτερη ακρίβεια.

γ. Αν προτιμήσετε smokey eyes, κρατήστε τα χείλια σε απαλούς τόνους,όχι εντονα οπως το κόκκινο. 

δ. Απλώστε concealer κάτω απο τα μάτια αφού ολοκληρώσετε το μακιγιάζ ματιών και σκουπίσετε με ενα χαρτομάντηλο καλά την περιοχή κάτω απο τα μάτια. Οταν χρησιμοποιούνται σκιές με μεταλλική υφη, ή σκούρες σκιές και glitter, σίγουρα μια μικρή ποσότητα πέφτει κάτω απο τα μάτια και αν έχετε βαλει concealer ήδη θα το θαμπώσει και θα χαλάσει η φωτεινότητα των ματιών. 

ε.Αν έχετε χρησιμοποιήσει μεταλλικές σκιές στο κινιτό βλέφαρο, προτιμήστε μια ανοιχτόχρωμη πούδρα ή ανοιχτόχρωμη matte σκιά για την περιοχή κάτω απο το φρύδι. 


Καλή Επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More